Curaçao is een prachtig eiland in de Caribische zee en maakt onderdeel uit van de ABC-eilanden. Het eiland is vooral populair onder Nederlanders en Belgen, omdat hier de Nederlandse taal gesproken wordt. Daarnaast kun je het hele jaar door genieten van zon, zee en strand. Curaçao staat bekend om de leuke en gezellige stranden, een diepblauwe zee en een geweldige sfeer. Ga jij binnenkort op vakantie naar dit eiland of overweeg je om er naartoe te gaan? Wij hebben in deze blog de belangrijkste informatie voor jou verzameld, zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt gaan. 

Voor wat soort vakanties is Curaçao geschikt?

Curaçao is een veelzijdig eiland. Deze plek is ideaal voor zonvakanties, een duikvakantie, vakantie met het gezin of zelf de huwelijksreis. Er is voor iedereen wel iets te doen of beleven. Daarnaast kun je hier naartoe voor een rustige of juist drukke vakantie. Ben je namelijk graag onder de mensen, dan zijn er genoeg bruisende hotspots. Liever een relaxte vakantie waarbij je even tot jezelf wil komen? Dan zijn er ook genoeg kleine, besloten stranden waar je kunt genieten van de rust. Omdat Curaçao van oorsprong bestaat uit vulkanisch kalkgesteente, waarop al eeuwenlang koraal zich afzet, is het een adembenemende plek voor duikers. 

Wanneer naar Curaçao?

Er is geen verkeerde tijd om naar Curaçao te reizen. Het hele jaar door liggen de minimum- en maximumtemperaturen dicht bij elkaar. Het is hier bijna altijd lekker weer en de zeetemperatuur ligt gemiddeld rond de 28 graden. Het regenseizoen is erg mild met in de meeste gevallen heerlijk weer overdag en slechts af en toe een buitje. Je hoeft je ook geen zorgen te maken om orkanen, want het eiland ligt volledig buiten het orkaangebied. De goedkoopste periodes om naar Curaçao te reizen is tussen eind april tot en met juni en september tot en met halverwege december. De maanden januari, februari en maart zijn de drukste maanden op het eiland. 

Vervoer naar en op het eiland

Curaçao bereik je natuurlijk per vliegtuig. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks van en naar het moderne vliegveld Hato International Airport. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften is er vrijwel altijd een ideale vlucht te vinden. Als je graag het eiland wil verkennen, dan is het verstandig om een auto te huren. Er is namelijk wel openbaar vervoer op het eiland, maar dit is heel anders dan het openbaar vervoer in Nederland. Mocht je een auto willen huren, zorg er dan voor dat je dit op tijd doet. Dit voorkomt teleurstellingen bij aankomst, als bijvoorbeeld geen enkele auto beschikbaar is. Tevens kan een vroege reservering flink in kosten schelen. 

Absolute must sees

Tot slot willen we je graag een paar absolute must sees meegeven voor je bezoek aan Curaçao. 

  • De stranden: Je kunt Curaçao niet verlaten zonder op het strand te hebben gelegen. Het eiland stikt van de meest adembenemende stranden. 
  • Klein Curaçao: Curaçao bestaat eigenlijk uit twee eilanden. Tijdens een Klein Curaçao trip bezoek je het kleinere eiland dat onderdeel uitmaakt van Curaçao. Je moet er vroeg voor opstaan, maar als je eenmaal na een boottocht voet zet op dit onbewoonde eiland met hagelwitte stranden en azuurblauw water, dan zie je zelf in dat dit het helemaal waard is. 
  • Punda: De hoofdstad Willemstad bestaat uit twee delen: Otrobanda en Punda. Punda wordt gezien als het ‘rijke’ gedeelte en wordt dan ook veel bezocht door toeristen. Hier kun je heerlijk struinen langs verschillende winkeltjes of genieten van een hapje en een drankje op één van de vele terrassen. Maak hierbij ook zeker een wandeling over de Pontjesbrug. 
  • Christoffelberg: Ben jij een echte avonturier? Beklim dan de Christoffelberg. De berg is met 372 meter hoogte een flinke tocht. Vanwege de warme temperaturen is het dus aan te raden om al vroeg in de ochtend te starten met de tocht. Eenmaal aan de top kun je genieten van een prachtig uitzicht over het eiland. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen